Aprikoosikastmes seafilee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha aprikoosikastmes
Sealiha aprikoosikastmes Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 minutit

420 kcal

4 viilu seafileed või -karbonaadilõiku

2 sl oliiviõli

Kastmeks:

2 sl võid

2–3 sl mett

10 aprikoosi

2 sl valgeveiniäädikat

2 dl apelsinimahla

1 tl hakitud tüümiani

soola-pipart

serveerimiseks keedetud riisi

Kuumuta pannil või ja mesi ning prae ilma kivideta aprikoosipoolikuid mõlemalt poolt nii kaua, kuni viljaliha on kergelt karameljas. Tõsta pooled aprikoosid kaussi. Ülejäänutele vala peale äädikas, kuumuta keema. Seejärel lisa apelsinimahl, soovi korral tüümian, kuumuta veel veidi ja maitsesta soola-pipraga. Püreesta blenderis või saumikseriga kastmeks. Keeda riis. Vasarda seafileed mõlemalt poolt läbi ja maitsesta soola-pipraga. Prae liha mõlemalt poolt kenasti pruuniks ja jäta fooliumisse 5–6 minutiks tahenema. Serveeri praeaprikooside, riisi ja aprikoosikastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles