4 portsu
20 minutit
420 kcal
4 viilu seafileed või -karbonaadilõiku
2 sl oliiviõli
Kastmeks:
2 sl võid
2–3 sl mett
10 aprikoosi
2 sl valgeveiniäädikat
2 dl apelsinimahla
1 tl hakitud tüümiani
soola-pipart
serveerimiseks keedetud riisi
4 portsu
20 minutit
420 kcal
4 viilu seafileed või -karbonaadilõiku
2 sl oliiviõli
Kastmeks:
2 sl võid
2–3 sl mett
10 aprikoosi
2 sl valgeveiniäädikat
2 dl apelsinimahla
1 tl hakitud tüümiani
soola-pipart
serveerimiseks keedetud riisi
Kuumuta pannil või ja mesi ning prae ilma kivideta aprikoosipoolikuid mõlemalt poolt nii kaua, kuni viljaliha on kergelt karameljas. Tõsta pooled aprikoosid kaussi. Ülejäänutele vala peale äädikas, kuumuta keema. Seejärel lisa apelsinimahl, soovi korral tüümian, kuumuta veel veidi ja maitsesta soola-pipraga. Püreesta blenderis või saumikseriga kastmeks. Keeda riis. Vasarda seafileed mõlemalt poolt läbi ja maitsesta soola-pipraga. Prae liha mõlemalt poolt kenasti pruuniks ja jäta fooliumisse 5–6 minutiks tahenema. Serveeri praeaprikooside, riisi ja aprikoosikastmega.