Pevkur: juttudel pensionisüsteemi kokkuvarisemisest pole alust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitas, et viimastel päevadel kuulda olnud juttudel võimalikust pensionisüsteemi kokkukukkumisest lähitulevikus ei ole mingit alust.

«Eesti pensionisüst reform toimus rohkem kui 10 aastat tagasi väga selges teadmises, et pensionisüsteemi esimene sammas läheb miinusesse. See oli selgelt teada, seda kõik arvestasid. Samamoodi olid kõik analüüsid ja prognoosid rahvastiku vananemise ja tööealise elanikkonna kohta juba siis olemas,» rääkis minister valitsuse pressikonverentsil.

«See kõik kinnitab, et otsus kolmesambalisele pensionisüsteemile üle minna on jätkusuutlik, inimesed saavad pensioni ka tulevikus edasi. Tänu sellele, et läksime sambasüsteemile üle, võivad inimesed olla rahulikud, et need, kes peavad saama riigi toel abi, saavad raha esimesest sambast. Kes koguvad ise kogumispensioni koos riigi toega teise sambasse, neile saavad väljamaksed tehtud. Kel on võimalik, saavad muidugi koguda kolmandasse sambasse juurde,» rääkis Pevkur.

«Need arvestused on tehtud pika perspektiiviga ja selle arvestusega, et pensionitase jääks samale tasemele, mis ta on täna,» sõnas minister.

«Jutud pensionisüsteemi kollapsist või lagunemisest on ilmselgelt ülepaisutatud, ei ole otstarbekas neid ühiskonda paisata enne tegelikule olukorrale otsa vaatamist,» märkis Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles