NATO operatsioonil langenud Eesti sõdur jõuab koju

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agris Hutrof
Agris Hutrof Foto: Eesti Kaitsevägi

Täna õhtul jõuab Eestisse eile Helmandi provintsis asuvast Camp Bastioni sõjaväebaasist teele saadetud langenud kapral Agris Hutrof.

Langenud kaprali võtavad Tallinna lennuväljal vastu tema pere, maaväe ülem kolonel Indrek Sirel, 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Urmas Nigul, Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus, Kalevi pataljoni ülem kolonelleitnant Margus Koplimägi,  liitlasvägede esindajad ja langenu võitluskaaslased Scoutspataljonist.

Eesti saadab oma langenud sõduri viimsele teekonnale laupäeval kell 10 Tallinna Jaani kirikust ja sängitab Väike-Maarja kalmistule.

Eile õhtul saatsid kapral Agris Hutrofi sarga sõjaväeliste auavaldustega Camp Bastioni sõjaväebaasist kodumaa poole teele tema relvavennad Eesti jalaväekompaniist ja logistilisest toetuselemendist, Ühendkuningriigi jalaväepataljon, mille koosseisus Estcoy-12 on, ning Camp Leatherneckis teenivad Eesti ohvitserid.

Estcoy-12 rühmaülem leitnant Jüri Pajuste sõnul oli Agris Hutrof eeskujulik sõdur, kes oma rõõmsameelsuse ja rahulikkusega oli alati jaokaaslastele rasketel aegadel toeks ning rühm jääb Agrist meenutama kui võitluskaaslast, kes ei jätnud kunagi kedagi hätta.

Kapral Agris Hutrof langes 15. oktoobril Afganistanis NATO operatsioonil lahinguülesandeid täites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles