Soolased maisikoogid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolased maisikoogid
Soolased maisikoogid Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

u. 165 kcal ports

u 2 dl tooreid vi külmutatud maisiteri (toorel tõlvikult lõika noaga)

2 suuremat muna

2 dl piima

2  sl hakitud murulauku vi rohelist sibulat

½ dl maisijahu (jahu paki peal on retsept on imemaitsva koogi jaoks, kapinurka jahu seisma ei jää!)

½ dl nisujahu

1/3 tl soola

praadimiseks oliiviõli

Kattekreemiks: 1 dl meeleoäraseid värskeid ürte, hakitud (till, petersell, basiilik vm)

100-200 g toorjuustu, ½ dl vahukoort(või hapukoort), soola-pipart maitse järgi

Sega kattekreemi tarvis ained kokku ja jäta maitsestuma (maitseb hea ka saia-sepiku peal!)

Purusta maisiterad köögikombainis piimjaks ja ühtlasemaks massiks. Vala eraldi kaussi. Lisa munad, piim ja sibul. Klopi kausis tainas ühtlaseks. Sõelu jahud ning sool ja sega need vähehaaval tainasse.  Jäta  vähemalt pooltunniks või üleööks tahenema. (keeratava korgiga pudelist on hiljem mugav pannile valada. Pealegi mahub too kappi kenasti ära).

Pintselda pann õliga ja vala u. ½ dl tainast pannile. Keera-kalluta panni ringjate liigutustega nii et tainas ühtlaselt ja õhukeselt laiali valgub. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks ja paku ürdikreemiga ning meelepäraste aedviljadega näiteks hommikusöögiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles