Miljoniline juveelivargus toimus väidetavalt turvamehe kaasabil

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi juveelipood pärast vargust.
Jõhvi juveelipood pärast vargust. Foto: Politsei

Tänavu suvel Jõhvi Jewe keskuses toime pandud mitme miljoni kroonine juveelivargus sai võimalikuks varaste ja turvafirma töötaja koostöö tõttu.

Tänavu juuni alguses Jõhvi kaubanduskeskuses toimunud mitmemiljonilise juveelivarguse järel oli Jewe keskuse omaniku, kinnisvarafondi AVEC Asset Management investeeringute juht Marko Kull hämmeldunud, et valvesüsteemid, mida oli hiljuti täiustatud, ei suutnud vargust ära hoida, kirjutab Põhjarannik.

Nüüdseks on selgunud, et häiresüsteem hakkas sissetungi ajal siiski tööle ja turvafirma G4S dispetšer saatis ka turvameeskonna sündmuspaigale, ent üks turvameestest, keda nüüd süüdistatakse koostöös varastega, edastas, et kohapeal on kõik korras.

Viru ringkonnaprokuröri Irina Karo sõnul oli tegu pikalt ette planeeritud ja detailideni läbi mõeldud kuriteoga, millele viitab asjaolu, et juba mitu kuud enne vargust kogusid teo toimepanijad informatsiooni hoone valveseadmete kohta ning otsisid vahendeid kuriteo toimepanemiseks.

G4S Ida-Eesti haldusosakonna juhataja Imre Soom ütles, et firma vallandas mõlemad tol ööl turvaekipaažis olnud mehed töökohustuste rikkumise pärast.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles