Hanso: Gaddafi surm avaldab mõju Jeemenile ja Süüriale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Hannes Hanso leidis, et Muammar Gaddafi surm avaldab ilmselt mõju ka režiimivastastele protestijatele Jeemenis ja Süürias.

«Suur küsimus on, mis juhtub nüd edasi Jeemenis ja Süürias – kas Gaddafi saatus avaldab seal protestijatele mõju? Mina arvan, et avaldab küll, see Araabia riikide ruum on tihedalt seotud omavahel ja doominoefekt on seal väga tugev,» rääkis Hanso «Aktuaalse kaamera» otse-eetris.

"Olin ise hiljuti Lähis-Idas ja nägin, kuidas inimesed ühes riigis jälgisid tohutult tähelepanelikult seda, mis toimub teises riigis, Araabia poliitiline ruum, ehkki riigid on erinevad, on omavahel väga tõsiselt seotud," nentis Hanso.

«Aga täielikku läänelikku demokraatiat mina Araabia maadest loota küll ei julgeks,» hoiatas ta.

«Tahaksin loota, et kodusõda Liibüas nüüd lõpeb, selle konflikti raskus seisneski selles, et ta jäi venima, erinevalt Egiptusest ja Tuneesiast. Mille nimel Gaddafi toetajail enam võidelda on: tema pojad on hukkunud või vangistatud,» meenutas Hannes Hanso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles