Eesti Posti ligi miljardikroonine eelarve sai nõukogu kinnituse

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast
Postkast Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Posti nõukogu kinnitas täna järgmise aasta eelarve, mille kogumahuks on 952 miljonit krooni, võrreldes varasema eelarve versiooniga vähendati tulude ja kulude prognoosi.


Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni sõnul vähendas juhatus pärast eelmist eelarve arutamist nõukogus tulude poolt 61 miljoni krooni võrra. Seejuures arvestati postituru avanemise mõjusid, teatas Eesti Post.

«Samuti vaatas ettevõtte juhtkond kriitilise pilguga üle kulud, mida vähendati 43,3 miljonit krooni, sealhulgas vähendati tööjõukulu pea 25 miljonit,» ütles Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen.

«Eesti Posti prognoositav majandustegevuse kasum 2009. aastal on 2,9 miljonit krooni. Ettevõtte järgmise aasta peamiseks eesmärgiks on avaneva postituru ning halveneva majanduskeskkonna tingimustes tagada ettevõtte jätkusuutlikkus,» rääkisEesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste.

Lähiaastatel panustab Eesti Post olemasolevatesse teenustesse, et säilitada oma turuosa ning investeerib uutesse valdkondadesse nagu logistika ja infologistika, et tagada ettevõtte jätkusuutlikkus ning eesmärkide täitmine.

«Ettevõtte eesmärkide täitmiseks plaanib Eesti Post lähiaastatel suurendada investeeringute mahtu, järgneval aastal on kavas investeerida 78,3 miljonit krooni,» lisas Kallaste.

Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Mario Lambing, Reet Roos, Edvard Saarma, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles