Katri Raikist saab taas Narva kolledži direktor

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik Narva kolledži dekaanina
Katri Raik Narva kolledži dekaanina Foto: Toomas Huik.

Haridus-ja teadusministeeriumi üldhariduse asekantsler Katri Raik astub oma ametist tagasi, sest Tartu Ülikooli nõukogu valis ta täna Narva kolledži direktoriks.


Raik lahkus Narva kolledžist veebruaris 2006. ja asus tööle Tartu Ülikooli haridusteaduskonna dekaanina.


Tartu Ülikooli nõukogu nimetas ametisse kaks kolledži direktorit

Nõukogu valis Euroopa kolledži direktoriks Kristiina Tõnissoni.

TÜ Narva kolledži direktori ametikohale kandideeris kaks inimest: Narva Soldino Gümnaasiumi direktor Larissa Degel ning Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Katri Raik.

TÜ õppeprorektor Birute Klaasi juhitud ekspertkomisjon hindas mõlemat kandidaati kõrgelt, kuid valituks osutus Katri Raik. «Tema eelisteks oli mitmekülgne juhtimiskogemus ning edukas töö Narva kolledži juhtimisel perioodil 1999-2007,» selgitas Klaas. Samuti on tal Klaasi sõnul konkreetsem visioon kolledži arengust, mis on heas kooskõlas riiklike ja ülikooli arengusuundadega.

TÜ Euroopa kolledži direktori ametikohal jätkab seni kohusetäitjana töötanud Kristiina Tõnnisson. Kümne aasta pikkune töökogemus ülikoolis ning kaheksa teaduspublikatsiooni rahvusvahelise leviga väljaannetes tegid Tõnnissonist suurepärase kandidaadi direktori ametikohale.

Professor Raul Eametsa juhitud komisjon leidis kokkuvõttes, et Tõnnissonil on olemas vajalik kvalifikatsioon ning kõik olulised isikuomadused, mis direktori ametikoha täitjal olema peaksid. «Koostöövalmidus, juhiomadused, administratiivne suutlikkus ning võime luua ja arendada kontakte,» loetles komisjon põhjuseid Tõnnissoni valimiseks.

Mõlemad direktorid alustavad tööd uuel ametikohal 2009. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles