Eesti lapsed kodu- ja välismaalt saatsid kaitseväelastele jõulukaarte

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isetehtud jõulukaardid.
Isetehtud jõulukaardid. Foto: Toomas Huik

Detsembris saatsid Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja Toronto Eesti täienduskooli õpilased Iraagis ning Afganistanis teenivatele Eesti sõduritele kirju ja joonistusi.

Kanada väliseesti laste kaardid on juba kätte saanud Iraagis teeniv jalaväerühm Estpla-17 ning need saanud jalaväerühma võitlejad arvasid, et kindlasti tuleks lastele midagi vastu saata, teatas kaitsejõudude peastaap.

«Laste kirjad olid omamoodi innustavad - lihtsalt ja positiivselt kirjutatud,» ütles Estpla-17 ülem leitnant Raul Kadaste. Tema sõnul mõjuvad sellised toetava sisuga kirjad sõduritele kodust kaugel, igati positiivselt.

Kirju ja pilte Kanadast saatsid 6- kuni 17-aastased Toronto Eesti Seltsi täienduskoolide lapsed.

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi põhikooli ja gümnaasiumiastme õpilased saatsid üle 60 kaardi Afganistani. Lisaks Eestist saadetud kaartidele läkitati Afganistani ka Kanadas kirjutatud tervitusi.

Kirjade ja joonistuste saatmise idee autoriks on Kanadas elav eestlasest reservkapten Ülo Isberg, kes 2005. aastal Iraagis missioonil olles otsustas koos Toronto Eesti seltsiga operatsioonipiirkondades teenivatele Eesti sõduritele pakke ja kirju saata. Eelmisel aastal saadeti nii Iraaki kui ka Afganistani väliseesti laste joonistatud kaarte.

Samuti läkitas Kaitseväe Logistikakeskus saabuvate jõulude puhul teele tervituspakid rahvuslikule logistilisele toetuselemendile Afganistanis. Tervituspakkides on kodumaised maiustused ja suupisted, nagu näiteks piparkoogid ja kommid, aga ka hapukurgid.

Eesti kaitsevägi osaleb välisoperatsioonidel Iraagis ja Afganistanis alates 2003. aasta juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles