Tamkivi: looduskaitselisi maatükke on 1,5 miljardi eest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rävala kinnistu kohtuprotsess.
Rävala kinnistu kohtuprotsess. Foto: Raigo Pajula

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi rääkis täna Kuku raadios, et eraomandis olevaid looduskaitselise väärtusega maatükke on praeguse seisuga hinnanguliselt pooleteise miljardi krooni väärtuses.



Tamkivi ütles, et kinnisvaraperioodi tipphetkel esitatud avalduste järgi oli selliste maade väärtus kaks miljardit krooni, kuid praeguseks on nende väärtus kindlasti langenud veerandi võrra ehk 1,5 miljardi kroonini.

Keskkonnaminister tuletas meelde, et alates selle aasta 1.augustist on maadevahetus seadusandlikult lõpetatud, «Aga mina pole juba ametisse astumise kuupäevast ühtegi maadevahetuse käskkirja allkirjastanud,» lisas ta.

Tamkivi sõnul on 1. augustist kehtiva muudatuse sisu see, et riik mitte ei vaheta maid, vaid ostab neid omanike käest kokku.

«Need avaldused, mida inimesed on esitanud eelneval perioodil maade vahetamiseks, on nüüd automaatselt loetud sooviks see maa riigile müüa. Neid avaldusi on 800 ringis,» selgitas Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles