Kiili katlamaja masuudimahutit puhastanud noormees suri

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi viis Kiili katlamajast haiglasse kolm mahutis töötades raske mürgituse saanud meest.
Kiirabi viis Kiili katlamajast haiglasse kolm mahutis töötades raske mürgituse saanud meest. Foto: Marko Tooming / Harju Elu

Täna hommikul suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas noormees, kes sai mürgituse eelmisel reedel Kiili katlamaja masuudimahutit puhastades.
 

«Ta toodi üliraskes seisundis haiglasse ja viibis kogu selle aja intensiivravil. Arstidel kahjuks ei õnnestunud tema elu päästa,» ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lill. Kiirabil tuli  noormeest elustada ka kohe pärast õnnetust.

Raskete tagajärgedega õnnetus toimus eelmisel reedel, kui kolm noormeest puhastasid Kiili katlamaja masuudimahutit. Üks meestest vajas kohapeal elustamist, raskelt viga said ka teised kaks meest, kes viidi samuti haiglasse. Kergemini viga saanud mehed lubati nädala alguses haiglast koju. Päästetöödel sai kannatada ka üks päästja, kes lasti sama päeva õhtul haiglast kodusele ravile.

«Kaks noormeest olid mahutis sees, kolmas julgestas väljast. Midagi juhtus mahuti sees, mistõttu ka julgestanud noormees läks mahutisse ja sai ka ise mürgistuse,» ütles toona sündmuskohal käinud tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Ivi Abe.

«Tegemist ei ole Avotermi töötajatega. Need on meie allhankija töötajad, kellelt tellisime mahutite puhastamisteenust. Meie andmetel kasutasid nad nõuetele vastavaid kaitsevahendeid, aga õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja tööinspektsioon. Tunneme tõsist muret töömeeste tervise pärast ning soovime neile kiiret paranemist,» teatas pärast õnnetust Kiili katlamaja opereeriva Avotermi juht Mati Sarap.

Kommenteerides vahetult pärast õnnetust levinud infot, nagu poleks meestel olnud kaitsevahendeid, ütles Sarap, et ilma kaitsevahenditeta ei saa seal mahutis üldse olla.

«Aga kaitsevahendite sobivust ei oska mina hinnata, sest kui me töö tellime, siis me ei saa seda jälgida,» lisas ta.

Sarap kinnitas, et samad õnnetusse sattunud mehed on ka varem mahuteid puhastanud. «Nad ei tee seda tööd esimest päeva,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles