Ministeerium saadab lisajõude Venemaale viisasid vormistama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Tallinn meelitab vene turiste.
Talvine Tallinn meelitab vene turiste. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kuna Eesti on venemaalaste seas populaarne paik aastavahetuse veetmiseks, siis saadab välisministeerium Venemaale lisajõude viisasid väljastama.

«Praeguse seisuga on plaanis saata novembriks-detsembriks peakonsulaati Peterburi appi kokku 8 viisasisestajat ja 4 konsulit, suursaatkonda Moskvas 5 viisasisestajat ja 3 konsulit,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Marian Sudakov. Ta lisas, et tegemist on prognoositava arvuga, mis võib vastavalt viisataotluste hulgale suureneda või väheneda.

Lisaks neile on tööle võetud kohapealt palgatud viisatöötleja Peterburi, Moskvasse ja Pihkvasse.
Lisatööjõu saatmist põhjendab ministeerium sellega, et seoses lähenevate pühade ja aastavahetusega on Venemaal oodata tavapärast viisataotlejate hulga kasvu ning selleks, et taotluste vastuvõttu ja menetlust kiirendada, saadetakse abijõude.

Ka varasematel aastatel on ministeerium saatnud lisajõude Eesti saatkonda Moskvas, Eesti peakonsulaati Peterburis ja peakonsulaadi Pihkva kantseleisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles