Kiiruskaamerad kihutavatele diplomaatidele trahve ei saada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kui kiiruskaamera vaatevälja jääb kiirust ületav sõiduk, millel on sinine numbrimärk, siis politsei menetluskeskus sõiduki omanikule trahviteadet ei saada.

Keskmiselt fikseerivad kiiruskaamerad sinise numbriga ehk diplomaatide autode kiiruseületamisi kuus kuni 20 korral.

«Oleme seni lähtunud põhimõttest, et valdavalt on antud juhtudel sõiduki juhid diplomaatilist puutumatust omavad isikud, kelle suhtes väärteomenetlust läbi ei viida, kui välisriik seda ei taotle,» põhjendas Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Annama.

«Samas oleme edastanud välisministeeriumile diplomaatilise sõiduki numbri, rikkumise koha, aja ja fikseeritud kiiruse,» kinnitas ta.

Nii on politsei käitunud kiiruskaamerate tööle hakkamisest ehk mullu maist alates.

«Oleme seisukohal, et välisministeeriumi kaudu saatkondadele edastatav info on mõjus meede ja kannab tähelepanu juhtimise ja hoiatamise eesmärki,» sõnas Annama.

Septembri keskel toimunud politsei, mupo ja välisministeeriumi esindajate kohtumisel leiti, et diplomaatilise numbrimärgiga sõidukid peavad tavaautodega sarnaselt täitma kõiki liiklusseaduse nõudeid ning otsustati, et edaspidi hakatakse nende sõidukite puhul senisest karmimalt suhtuma seadusesätete rikkumistesse.

«Arutame lähiajal osapooltega läbi, kas senised meetmed on olnud piisavad ja sellest tulenevalt ka edasised tegevused ja võimalused trahviteadete otseseks edastamiseks saatkondadele,» sõnas Tuuli Annama täna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles