Eesti propageeris Šveitsis koristustalguid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudkevadine talgupäev Tallinnas Kopli liinidel.
Möödunudkevadine talgupäev Tallinnas Kopli liinidel. Foto: Peeter Langovits

Šveitsis Bernis toimunud Rahvusvahelise Parlamentidevahelise Liidu (IPU) 125. assambleel oli Eesti delegatsiooni põhisõnumiks Eestist alguse saanud koristustalgute laiendamine üle maailma.


«Jagasime laiali sadu Eestis trükitud kaarte «Let´s do it World» reklaamiga ning juhistega, kuidas järgmisel aastal toimuval maailmakoristusel kaasa lüüa,» ütles IPU Eesti delegatsiooni juht Tõnis Kõiv ERR-i uudisteportaalile.

«ÜRO peasekretär Ban Ki-mooni IPU ees peetud tervituskõne toetas samuti meie ideed. Ta pidas väga oluliseks rõhutada jätkusuutlikku elukorraldust, et valmistuda üha kasvava rahvaarvu mõjudeks. Illegaalsed prügimäed ja koristamata jäätmed halvendavad elukeskkonda, võtavad inimestelt ära elamisruumi,» rääkis Kõiv.

Tänaseks on 16 riigis toimunud prügikoristustalgutel osalenud kaks miljonit inimest. Järgmisel aastal toimuval maailmakoristusel on kavas prügi kokku korjata vähemalt sajas riigis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles