USA senaator McCain: äkki on käes aeg sekkuda Süürias?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator John McCain eile Maailma Majandusfoorumil.
USA senaator John McCain eile Maailma Majandusfoorumil. Foto: SCANPIX

USA senaator John McCain tõstatas variandi, et lääneriigid peaksid pärast Liibüa operatsiooni edu kaaluma sõjalist sekkumist ka Süürias, kus Bashar al-Assadi valitsust on süüdistatud demonstrantide massilises tapmises.

«Nüüd, mil sõjalised operatsioonid Liibüas on lõppemas, koondub tähelepanu uuesti sellele, milliseid osalisi sõjalisi operatsioone võidaks kaaluda Süüria tsiviilelanike kaitseks,» ütles vabariiklane McCain eile Jordaanias Maailma Majandusfoorumil.

McCaini sõnul ei tohiks massimõrvu heaks kiitnud Assadi režiim arvata, et pääseb karistuseta. «Gaddafi tegi selle vea ja see läks talle kõik maksma,» ütles McCain Los Angeles Timesi teatel.

Assadi valitsus on märtsis puhkenud rahutustes ja verevalamises süüdistanud relvastatud rühmitusi. ÜRO andmetel on surma saanud üle 3000 inimese ning maailmaorganisatsioon hoiatab, et Süüria on kodusõja veerel.

Erinevalt Liibüa mässulistest ei poolda Süüria dissidendid aga lääneriikide sõjalist sekkumist valitsuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles