Veeteede amet kogub kalalaeva uppumise kohta andmeid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev.
Kaubalaev. Foto: Küllike Rooväli

Veeteede amet kogub andmeid kalalaeva Florence uppumise kohta, kuid seni pole selge, missugune riik juhtumit uurima hakkab.

Eile uppus Soome lahel Soome lipu all sõitnud väike kalalaev Florence, selle pardal olnud neljaliikmeline eestlastest koosnenud meeskond pääses eluga. Ligi 30-meetrine Florence põrkas kokku Bahama lipu all sõitnud kaubalaevaga ja vajus põhja umbes minuti jooksul.

«Veeteede amet kogub laevaõnnetuse kohta andmeid, teeb vajalikud juurdlustoimingud, sealhulgas viib läbi ka intervjuud meeskonnaliikmetega, vajaduse korral edastab materjalid laevaõnnetuse osapooltele,» kinnitas veeteede ameti avalike suhete vanemspetsialist Malle Lõhmus.

Ta lisas, et laevaõnnetuse osapooli on kolm: Soome ja Bahama, kelle lippude all laevad sõitsid, ja Eesti, kelle kodanikud uppunud laeva meeskonnas olid.

«Praegu ei ole veel määratud, kes osapooltest laevaõnnetust uurima hakkab – kas Eesti, Soome või Bahama,» teatas Lõhmus. «Laevaõnnetuse põhjused ja asjaolud selguvad juurdluse käigus ning enne asjakohaste seletuste, materjalide analüüsi jms juurdlustoimingute läbiviimist ei ole võimalik õnnetuse põhjust öelda.»

Lõhmus selgitas, et laevaõnnetuse juurdluse eesmärk ei ole karistamine, vaid õnnetuse asjaolude, põhjuste, tagajärgede väljaselgitamine ja juurdluskokkuvõtte põhjal edasiste laevaõnnetuste vältimise meetmete kavandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles