USA saadab Afganistani lisajõude

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide sõdurid Afganistanis.
Ühendriikide sõdurid Afganistanis. Foto: AFP / Scanpix

USA kaitseminister Robert Gates allkirjastas neljapäeval korralduse, mille kohaselt saadetakse järgmisel aastal Afganistani veel umbes 2800 sõdurit.


Ühe anonüümseks jääda soovinud sõjaväeametniku sõnul on tegemist lennubrigaadiga, mille koosseisu kuuluvad ka lahingkopterid, vahendas AFP.

CNN Newsi teatel on Afganistanis paiknevate NATO koalitsioonivägede komandör kindral David McKiernan avaldanud arvamust, et kriisipiirkonda võiks saata juurde kuni 20 000 lisasõdurit.

Jaanuaris president Barack Obama administratsiooni kaitsministrina jätkav Gates on varem andnud korralduse saata üks Iraagis teeninud brigaad ümber Afganistani. Väeüksus peaks jõudma kohale jaanuaris. Gates on varem lubanud Afganistani saata veel kaks brigaadi.

Praegu on Afganistanis üle 30 000 USA sõjaväelase, kuid Gates pidas vägede suurendamise juures oluliseks asjaolu, et afgaanid ei hakkaks Ühendriikide sõduritesse suhtuma kui okupatsioonivägedesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles