Kirsberg: Põliseestlaste erakonnast on vara rääkida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliseestlased.org
Poliseestlased.org Foto: Poliseestlased.org

Endise mereväeohvitseri ja Põliseestlaste erakonna loomise projekti ühe eestvedaja Georg Kirsbergi kinnitusel ei registreerita Põliseestlaste erakonda niipea.

«Praeguse seisuga oleme registreerinud MTÜ Põliseestlased, sellega on kirjaliku avalduse kaudu liitunud üheksa inimest. Aga erakonnast on veel vara rääkida, seda ei teki niipea,» kinnitas Kirsberg BNSile.

Tema sõnul elab ta ise nüüd juba mõnda aega hoopis Saksamaal ning samuti ei ole tekkinud erakonna loomiseks vajalikke rahastajaid. Kirsbergi hinnangul paisutati kogu Põliseestlaste erakonna idee ümber tekkinud kära meedia poolt liiga üles ning praegu ei ole põhjust teemat taas meedias tõstatada.

Tänavu aprillis avaldas endine riigikogu liige ja Ameerika Ühendriikide erusõjaväelane Jüri Toomepuu Delfis arvamusartikli, milles leidis, et aeg on küps Eesti põlisrahva erakonna loomiseks.

Augustis avasid Toomepuu ja Kirsberg veebilehe www.poliseestlased.org, mille kaudu nad loodavad leida mõttekaaslasi uue erakonna loomiseks.

Põliseestlaste kommuniga suhtlusvõrgustikus Facebook on esmaspäevase seisuga liitunud alla kolmesaja inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles