Venemaalased valisid Vladimir Putini aasta inimeseks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladirim Putin pälvis Venemaa aasta inimese tiitli.
Venemaa peaminister Vladirim Putin pälvis Venemaa aasta inimese tiitli. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa Föderatsiooni peaminister Vladimir Putin pälvis Venemaa aasta inimese tiitli. 


Venemaalased pidid vastama küsimusele, kelle Venemaa poliitikutest või avaliku elu tegelastest valiksid nad 2008. aasta inimeseks. 40 protsenti vastanutest leidis, et sel aastal peaministri toolile taandunud Putin väärib aasta persooni auväärset tiitlit, vahendas Interfax.

Putin edestas uuringu tulemuste kohaselt ka sel aastal Venemaa presidendiks valitud Dmitri Medvedevit, kelle poolt andis oma hääle 12 protsenti vastanutest.

Neli protsenti küsitletutest leidis, et Venemaa aasta inimese tiitlit väärinuks hiljuti lahkunud patriarh Aleksius II, kes edestas skandaalset liberaaldemokraatide liidrit Vladimir Zhirinovskit ja kommunistide juhti Gennadi Zjuganovit.

15 protsenti küsitletutest pidas aasta tähtsaimaks sündmuseks ülemaailmse finants- ja majanduskriisi puhkemist.

Kaheksa protsenti leidis, et aasta tippsündmuseks võiks pidada sel aastal toimunud presidendivalimisi. Seitse protsenti vastanutest nimetas aasta sündmuseks USA presidendivalimisi.

Augustikuist sõda separatistlikus Lõuna-Osseetias pidas lõppeva aasta tähtsaimaks sündmuseks samuti seitse protsenti küsitletutest.

Kuus protsenti pidas olulisemaks Pekingi olümpiamänge, viis protsenti Aleksius II surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles