Ansip ja Kiisler: maavanemate nimetamise korda pole tarvis muuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ja regionaalminister Siim-Valmar Kiisler on seisukohal, et maavanemate ametissemääramise praegust korda pole tarvis muuta.

Peaminister Andrus Ansip ütles BNSile, et viimastel aastatel on maavanemate tähtsus oluliselt vähenenud, kuna mitmed seni maakondade haldusalas olnud valdkonnad on läinud üle riigile või omavalitsustele. Seega leiab peaminister, et praegust korda, kus maavanemad määrab ametisse valitsus, ei ole tarvis muuta nii, et neid hakkaks edaspidi ametisse määrama regionaalminister. Ansipi hinnangul ei ole tegemist nii olulise küsimusega, et see hetkel arutamist vajaks.

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ütles BNSile, et selline samm võiks küll vähendada veidi bürokraatiat, kuid arvas sarnaselt peaministriga, et tegemist ei ole nii olulise teemaga, millega peaks eraldi tegelema.

Peaminister Ansip käis mullu suvel välja mõtte, et maavanemate ametissenimetamise pädevus võiks valitsuse asemel olla regionaalministril.

Ansip nentis, et kui kasutada kujundit, siis valitsus on muutunud maavanemate nimetamisel kummitempliks. Peaminister märkis, et paljud valitsuse ülesanded sarnanevad maavanemate ametissenimetamisega, näiteks kodakondsuse andmine. Tema sõnul saab valitsus usaldada allkirja ja kinnitust, kuid ei ole suuteline ise kõigi kodakondsuse taotlejate toimikuid läbi vaatama.

Neljapäeval nimetas valitsus regionaalminister Siim Kiisleri ettepanekul Põlva maavanema ametisse Ulla Preedeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles