Türgi maavärina ohvrite arv läheneb 300-le

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud elanikud eile Ercises püstitatud telklaagris.
Kohalikud elanikud eile Ercises püstitatud telklaagris. Foto: SCANPIX

Eile õhtuks oli surmasaanud inimeste arv kasvanud 279ni, vahendab Reuters. Enamik ohvreist elas Ercises ja provintsi pealinnas Vanis. Kohalikud võimud jätkavad hukkunute otsimist.

Kümned tuhanded inimesed veetsid eile aga Türgis teise öö telkides, autodes või väikeste lõkete ümber kogunedes, vahendab Reuters. Samal ajal raputasid linnu sadu inimesi tapnud maavärina järeltõuked.

Kohalik telekanal näitas eile kaadreid meeleheitel türklastest, kes tõuklesid Punase Poolkuu kaubiku ees, et sealt telke krabada, vahendab Reuters.

Abiorganisatsioon Punane Poolkuu jagas kannatanutele välja ligi 13 400 telki ja valmistas ette ajutist peavarju kuni 40 000 inimesele, kuigi täpsed arvud võimalike abivajajate kohta puudusid.

Punane Poolkuu langes ka terava kriitikatule alla, kuna ei suutnud kõigile inimestele telke jagada. Eriti hõlmas see külade elanikke, kes pidid öistes külmakraadides kannatama.

«Meile saadeti 25 telki 150 kodu peale. Kõik ootavad väljas, meil on väiksed lapsed, meil pole midagi järel,» sõnas Amiki küla 60-aastane külavanem Ahmet Arikes, kelle kodupaik muutus maavärinas rusudeks.

«See oli nagu viimne kohtupäev,» sõnas 18-aastane Mesut Ozan Yilmaz, kes pidas 32 tundi vastu teemaja rusudes, enne kui päästjad ta leidsid.

Yilmaz lamas eile porist ja tolmust määrdunud näoga kohalikus haiglas paksu teki all ja kirjeldas uudistekanalile CNN Turk, kuidas ta laua all sukeldudes oma elu päästis.

«Meil oli väga väga ruumi. Hoidsin oma pead surnud mehe jala peal. Ma tean, et kui oleksin end psühholoogilises mõttes minna lasknud, oleksin juba surnud,» sõnas ta.

Seekordne 7,2-magnituudine maavärin oli Türgis viimaste aastate tugevaim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles