Jõhvi korrakaitsjad tabasid üle kümne purjus alaealise

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel tabasid Jõhvi politseijaoskonna korrakaitsjad Ida-Virumaal avaliku korra tagamise käigus muude rikkujate seas ka 14 alkoholi tarbinud alaealist.

Ajavahemikul 20. kuni 23. oktoober kestnud kontrollreidi ajal tuvastati Jõhvi politseijaoskonna poolt teenindatavas piirkonnas kokku 66 rikkumist.

Seaduserikkujatest 14 olid alkoholi tarvitanud alaealised vanuses 14-17 eluaastat. Peamised piirkonnad, kus joobes alaealised tabati, olid Jõhvi, Kohtla-Järve ja Kiviõli.

Üks alaealine pani politsei eest jooksu ja märkis imestunult: «Ma ei uskunud, et politsei mind kätte saab, ma olen siiski sportlane.»

Sealhulgas ei saa eeskujuks tuua ka täiskasvanuid, nimelt tabati reidi käigus kuus joobes täisealist, kellest kolm toimetati kainenema.

Ülejäänud alkoholijoobes täisealistele koostati väärteomaterjal avalikus kohas alkoholi tarvitamise või seal alkoholijoobes viibimise eest.

Lisaks neile tabas politsei ka neli joobes juhti, kellest kahel tuvastati alkoholijoobe piirmäär, mille suhtes algatati kriminaalmenetlus. Peamiselt liikusid roolijoodikud asulasisestel teedel.

Jõhvi kontsaablijaoskonna piirkonnavanem Annika Elm tõdes kahetsusega, et inimesed on endiselt alkoholi tarbinuna altid autot juhtima, seades nii ennast kui kaasliiklejaid reaalsesse ohtu.

«Kui palju peab traagilise lõpuga õnnetusi juhtuma taipamaks, et liiklusõnnetustes surmasaamine on ju tihedalt seotud alkoholijoobe astmega?» küsis Elm.

Samuti pani nädalavahetus inimesi ka mõttetult kihutama. Peamiselt ületati kiirust liikluskorraldusvahendiga piiratud asulavälisel teel ning kiireim sohver ületas seatud piirkiirust 38 km/h.

«Vaadates neid numbreid, tekib tahtmine kahe käega peast kinni haarata ja küsida inimestelt, miks te nii teete? Õnnetused, mis on varmad juhtuma alkoholi tarbinud inimestega, võivad leida üsna õnnetu lõpu,» sõnas Elm.

Elm võttis tehtud kontrollreidi tulemused kokku märksõnaga masendav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles