Vanaproua kudus paari kuuga lastekodulastele kotitäie sokke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helju Joala kudus lastekodulastele 30 paari villaseid triibusokke.
Helju Joala kudus lastekodulastele 30 paari villaseid triibusokke. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile tõi jõuluvana 30-le Järvamaa lasteabikeskuse kasvandikule paari triibulisi villaseid sokke, mille kudus neile kingituseks Säreveres elav 74-aastane Helju Joalo.

Kingisokkide kudumisega tegi Joala algust oktoobris, kirjutab Järva Teataja. «Kui mul käed head olid, tegin ikka paari või poolteist päevas,» lausus ta.

Joalo tunnistas, et temal on see häda, et kui televiisorit vaatab, tahab kududa. Ja just televiisorist saigi ta teada, et Paides on lastekodu, enne polnud tal sellest aimugi.

Mis saate ja uudisega tegu oli, ta enam ei mäleta, kuid ütles, et nägi seal üht pikka poissi, kes oli tema lapselapse vanune.

Siis ta hakkas mõtlema nende laste elu peale ja leidis, et võiks neid aidata. Et sokikudumine on Joalo leivanumber, võttiski ta tütre, Paide huvikeskuse direktori Garis Pihelgase abil lasteabikeskusega ühendust, küsis laste jalanumbrid, vanuse ja soo ning kudus neile kingituseks sokid.

Oma pere sokkideta ei jää

Oma perele seepärast sokid kudumata ei jäänud. Joalo meelest ongi neil juba kõigil neid küllalt. Enda arvutuse järgi koob Joalo aastas paarsada paari sokke.

Paide lasteabikeskuse juhataja Helle Jago ütles, et sellist oma kätega tehtud kingitust, mis on lastele nii vajalik ese, pole nad veel kunagi saanud.

Villaseid sokke pole kasvandikele eriti ostetud, sest tavaliselt müüakse neid käsitööpoodides ja nende hind on lasteabikeskuse jaoks liiga kõrge.

Jõuluaeg on toonud lasteabikeskusele ka magusaid üllatusi. Tartlane Valentina Klement tõi koos kaaslastega juba neljandat aastat lastele komme ja mandariine.

Lasteabikeskuses on kolm peret, igaüks neist sai kasti mandariine, kuus kilogrammi trühvleid ja lisaks teisigi komme - kokku üle 20 kilogrammi maiustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles