Gaddafi poeg põgeneb Nigeri suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seif al-Islam Gaddafi 23. augustil Tripolis.
Seif al-Islam Gaddafi 23. augustil Tripolis. Foto: SCANPIX

Muammar Gaddafi poeg ja kunagine arvatav võimupärija Seif al-Islam on kõrbes teel Nigeri suunas, kuhu on varem põgenenud tema vend ja kümneid teisi Gaddafi poolehoidjaid, teatas täna Nigeri valitsusametnik.

Nigeri presidendi nõunik Rissa ag Boula ütles AP-le, et on kontaktis tuareegidega, kes aitavad Seifil jõuda Liibüast läbi Alžeeria Nigerisse. Tuareegid olid ühed Gaddafi suuremad toetajad ja aitasid septembris Nigerisse pääseda Saadi Gaddafil ja mitmel kindralil.

«Kui ta siia tuleb, võtab valitsus ta vastu, kuid valitsus peab ühtlasi austama oma rahvusvahelisi kohustusi,» rääkis Boula. «See on tema enda otsustada [kas jääda põgenikuks või tulla Nigerisse].»

Boula viitas tõsiasjale, et Rahvusvaheline Kriminaalkohus (ICC) on Seif al-Islami inimsusvastaste kuritegude eest tagaotsitavaks seotud. Nigeri valitsus on öelnud, et ICC poolt tagaotsitavad Gaddafi režiimi liikmed antakse tribunalile üle.

Osa riigis viibivatest Gaddafi poolehoidjatest on praegu Nigeri pealinnas koduarestis, teistel on lubatud oma villadest lahkuda, kuid on pideva jälgimise all.

Eelmisel nädalal Surtis tapetud Gaddafi oli Nigeris äärmiselt populaarne, sest aitas riiki püstitada palju mošeesid, hotelle jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles