TV3: Lõuna-Eesti õpetajad alustasid teekonda Tallinnasse varavalges

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa ja Pühajärve õpetajad alustasid teekonda pealinna meeleavaldusele juba varavalges.
Valgamaa ja Pühajärve õpetajad alustasid teekonda pealinna meeleavaldusele juba varavalges. Foto: Kaader TV3 videost

Täna kogunes Toompeale ebapiisava palga vastu meelt avaldama tuhatkond pedagoogi üle Eesti ning Lõuna-Eesti õpetajad alustasid murelikku teekonda juba varavalges.

Valgamaa ja Pühajärve õpetajate seltskond alustas teekonda juba pimedas, et nõuda vähemalt 20-protsendilist palgatõusu, vahendasid «Seitsmesed uudised».

«Me oleme tõesti nördinud selle üle, sest kujutage ette, õpetaja saab praegu 644 eurot, võtame maksud maha, jääb talle 513 eurot. Milline noor tänapäeval tuleb Eesti kooli selle raha eest? Noor, kellele on vaja elamine muretseda ja see sisustada. Ja kui see peaks olema veel pere muretsemine, siis selle rahaga praegu Eesti vabariigis, andke andeks, toime ei tule,» rääkis üks õpetajatest.

Tema kolleeg leidis peaministri ütlust, et praegu on kõigil raske, kommenteerides, et õpetajate olukorra teeb raskemaks asjaolu, et nad töötavad ka õhtuti kodus.

«Jah, on küll, aga mina leian, et teised ametkonnad tulevad koju ja nendel ei ole tööd kodus teha. Meil on piisavalt kodus materjali – tundide ette valmistamine, vihikute parandamine ja nii edasi. Meie tööpäev ei lõppe sellega, et me paneme klassiukse kinni ja tuleme koju,» rääkis ta.

Kolmas õpetaja rääkis oma meeskolleegist, kel on doktorikraad ja kes teenib koolis täiskoormusega töötades 520 euro suurust netopalka. «See ei ole ju normaalne,» märkis ta.

«Õpilastele ka õpetame, et oma õiguste eest tuleb ise seista. Kui ise ei seisa, siis kes veel seisab, keegi ei seisa!» ütles üks õpetajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles