Soome kohus saatis Eesti narkomehe 13 aastaks trellide taha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rummu vangla.
Rummu vangla. Foto: Mihkel Maripuu

Soome Helsingi kohus mõistis reedel 12 aastaks ja kümneks kuuks vangi eestlase, kes korraldas kümnete kilogrammide amfetamiini salakaubaveo Soome ja Norrasse, teatas Helsingin Sanomat.

42-aastane Thomas Kraal sai narkokuritegude eest peaaegu maksimaalse karistuse, kuna Soome seadused ei luba uimastitega seotud kuritegude eest mõista üle 13-aastast vangistust.

Kohus mõistis Kraali süüdi 19 kilogrammi amfetamiini, viie kilogrammi metamfetamiini ning 20.000 ecstacy-tableti salakaubaveo korraldamises Soome.

Norrasse toimetasid narkokullerid Kraali organiseerimisel 24 kilogrammi amfetamiini. Narkokuriteod leidsid aset 2004. aastal.

Kohtu hinnangul oli Thomas Kraal narkootikumide salakaubaveo organiseerija ning ilma tema initsiatiivita ei oleks suured narkokogused Soome ja Norrasse jõudnud. Mees kohtus oma süüd ei tunnistanud.

Valdav osa Norrasse toimetatud narkootikumidest jõudis Eestist kohale Rootsi kaudu. Norra õiguskaitseorganid nõustusid mehe süüasja Norrat puudutava osa arutamisega Soome kohtus.

Kohus otsustas konfiskeerida Kraalilt narkokaubandusega teenitud tulu 300.000 eurot ehk ligi 4,7 miljonit krooni.

Kraali Soome kuriteopartrner ja mitu narkokullerit said Soome kohtult karistused juba kaks aastat tagasi.

Pärast kohtuotsuse jõustumist hakkab Thomas Kraal oma karistust kandma Eesti vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles