Vene kommunistid nõudsid hinnatõusu peatamist ja valitsuse erruminekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast. Foto: Igor Taro/Postimees

Vene kompartei korraldas pühapäeval Moskvas meeleavalduse, protestides valitsuse kriisivastaste meetmete vastu, nõudes töötuse kasvu ja esmatarbekaupade hinnatõusu peatamist.

«Miitingul osalenud võtsid vastu resolutsiooni, mis mõistab hukka valitsuse tegevuse kriisist väljumisel ning nõuab selle tagasiastumist,» tsiteeris uudisteagentuur RIA Novosti kompartei Moskva osakonna juhti Jevgeni Dorovinit.

Aktsioon toimus Teatri väljakul Karl Marxi mälestusmärgi juures. Vene pealinna miilitsa kinnitusel osales selles 35 inimest, kompartei teatel aga 500.

Miitingulised nõudsid loomulike monopolide teenuste, esmatarbekaupade, kommunaalteenuste ja energia hinnatõusu peatamist.

Järgmine aktsioon on komparteil kavas jaanuari lõpus, «kui mingid erakordsed sündmused ei sunni meid varem mobiliseeruma», osutas Dorovin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles