Pärnus tabati liikluseeskirja rikkunud jalakäijad

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon Pärnus
Politseioperatsioon Pärnus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei korraldas Pärnus suuroperatsiooni, mille käigus kontrolliti nii jalakäijaid, sõidukijuhte kui ka noori.

Joobes juhtide tabamise aktsioonis osales lisaks politseiametnikele ka pea sama palju politseikadette koos oma juhendajaga.

Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Imre Veber sõnas naljaga pooleks, et kuna politseijõudu oli päris palju ja niiviisi oleks rivis seistud pea Riia linnani, siis oli osa ametnikke koos abilistega saadetud hoopiski noorsoopolitseile linna peale appi.

Autojuhtide puhutamine Laial tänaval kell 13–15 tõi tulemuseks 528 kontrollitud autojuhti ja 19 jalgratturit. Joove tuvastati kahel autojuhil ning ühel jalgratturil, kelle kõigi suhtes alustas politsei väärteomenetlust.

Ühel sõidukil puudus kohustuslik liikluskindlustus ja ühel polnud ette näidata ka vastavat tunnistust ülevaatuse kohta.

Ka noorsoopolitsei kontroll tõi kaasa rikkujate avastamised: tubakatooteid tarbisid ja omasid vastavalt kolm ja kaks alaealist, avalikus kohas tabati alkoholi tarbimas üks inimene ning 15 jalakäijat rikkus liikluseeskirja. 

Veber sõnas, et kokkuvõttes olid tulemused ikkagi kurvastavad, sest keset nädalat linnaliikluses olevad alkoholi tarbinud juhid on kahjuks reaalsus.

Ta lisas, et nii mõnegi sõidukijuhi puhul oli õhuski veel tarbitud jookide hõngu, kuid alkoholi piirmäära ületamist neil siiski ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles