Politseinikke jääb üha vähemaks

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud.
Politseinikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Majanduse elavnemise tõttu lahkub korrakaitsepolitseist rohkem töötajaid kui koolist juurde tuleb ning kõige halvem on olukord Ida Virumaal.

Eelmise aasta alguses oli Eestis 1897 korrakaitsepolitseinikku, tänavu juulis 1857 ning oktoobri seisuga on neid alles jäänud vaid 1834, kirjutas ERR Uudised.

Enam kui 30 protsenti lahkunutest nimetas lahkumise põhjuseks parema pakkumise ning 20 protsenti läks pensionile.

Suure kaadrivoolavuse kompenseerimiseks on kaasatud abipolitseinikke ning suvekuudel ja praktikaperioodidel ka politseikadette. Samuti käivad kõigis prefektuurides abis korrakaitsepolitsei liiklusüksus ja kiirreageerimistalitus.

«Politseile tähendab vähenenud inimressurss eelkõige seda, et peame veelgi täpsemalt planeerima oma jõudude väljapanekut, et suunata politseinikud sinna, kus lahendamist vajavad inimeste turvalisust kõige enam mõjutavad probleemid,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Annama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles