Esimene kohtupretsedent tõi karmid trahvid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüük.
Kalapüük. Foto: SCANPIX

Kalapüügi kvoodi ületamises on lõpuks näidata ette ka esimene süüdimõistev kohtuotsus, mis tõi rikkujatele ligi 80 000-eurose karistuse.


Pärnu maakohtu 8. septembri otsusega mõisteti süüdi OÜ Kalavara ja selle juht Meelis Smirnov. Kohtuotsuse kohaselt oli kohtualuste süü selles, et Smirnov andis Kalavara poolte aktsiate omanikuna ettevõttele kuuluva kalalaeva Tõhela kaptenile käsu räime edasi püüda, kuigi teadis väga hästi kapteni hoiatust, et laev oli räime osas püügimahu täitnud.

OÜ Kalavara alusel oli veel luba püüda kilu, ent räime poleks nad enam tohtinud traalida. Et Tõhela seda omaniku käsul 2008. aasta sügisel umbes nelja nädala jooksul tegi, viiski asjaosalised kohtu ette.

Maakohtu otsusega tuleb Smirnovil eraisikuna maksta 800 eurot ja OÜ-l Kalavara
51 700 eurot. Nendele lisanduvad veel kahe peale kokku üle 800 euro sundraha ja tsiviilhagina 25 836 eurot keskkonnale tekitatud kahju eest.

Tsiviilhagi tagamiseks jättis kohus aresti alla Smirnovi sõiduauto Nissan Almera, OÜ Kalavara kaks haagist ja ATV Arctic Cat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles