Kalurid õppisid «kirjutamise» selgeks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Keskkonnainspektsioon

Keskkonnainspektsioonil on Peipsil ametis 14 kalandusele spetsialiseerunud inspektorit, kelle jaoks vähemalt teoreetiliselt on kala liikumine alates selle väljapüüdmisest jälgitav, sest kaluril on kohustus püütud kogusest ette teatada.


Ent siin tulebki mängu petmine ja kala püügidokumentide võltsimine. «Kui veel näiteks viis aastat tagasi olid dokumendid vormistatud ebapiisavalt, siis praeguseks on nad «kirjutamise» selgeks õppinud,» ütles keskkonnainspektsiooni kalakaitse osakonna juhataja Indrek Ulla.

Ulla sõnul on inspektsioon selliste «kirjutamiste» vältimiseks tõhustanud oluliselt koostööd maksu- ja tolliametiga. «Kui on ikka näha, et muidu metsanduses tegutsev ettevõte hakkab ka kala vahendama, siis tuleb asja kontrollida,» lausus ta.

Alates septembrist on keskkonnainspektsioonil õigus iseseisvaks kriminaalmenetluseks, selleks võeti tööle neli endist politseiuurijat. Kriminaalmenetluste poolt juhib inspektsioonis Eesti üks tuntumaid majanduspolitseinikke Rocco Ots.

Otsa sõnul on kohtusse jõudmas juhtum, kus Pärnu kutselisi kalureid süüdistatakse alamõõdulise koha püüdmisega keskkonnale 5700 euro suuruse kahju tekitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles