Simmi asjus võib hagisid tulla ka väljastpoolt Eestit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigivastaste süütegude eest karistuste karmistamise eelnõu ajendiks oli Herman Simmi uurimine.
Riigivastaste süütegude eest karistuste karmistamise eelnõu ajendiks oli Herman Simmi uurimine. Foto: Peeter Langovits

Riigireetmises kahtlustatava Hermann Simmi asjus võib hagisid tulla ka väljastpoolt Eestit, kuna ka mitmes teises riigis kahtlustatakse, et neile on tekitatud kahju.

«Kui tõepoolest selgub uurimise käigus, et on tekitatud kahju ka teistele riikidele, siis minu äranägemist mööda selline võimalus on olemas, et kahju võib sisse nõuda ka mõni teine riik,» ütles kaitseministeeriumi poliitika planeerimise osakonna juhataja, Simmi kriminaalasjaga seotud asjaolude ja järelmite analüüsimise töörühma liige Christian-Marc Lifländer saates «Aeg Luubis», vahendas ERR uudised.

Viimase nädala jooksul on Simmi luureafäärist kirjutanud Saksa, Norra ja Prantsusmaa ajakirjandus, kes väidavad viitega oma riikide luurele, et Simm on andnud välja ka nende riikide saladusi.

Prantsuse poliitikaajakiri Le Nouvel Observateur nimetab Simmi juhtumit kõige hullemaks reetmisjuhtumiks NATO-s pärast NSV Liidu kokkuvarisemist. Luureafääri asjaolusid analüüsinud kaitseministeeriumi töörühma juht Lauri Almann nõustus selle hinnanguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles