Laaneots julgustas rakendama iga kaitseliitlast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots.
Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots. Foto: Raigo Pajula

Täna kinnitasid kokkusaamisel Kaitseliidu malevapealikega nii kaitseminister Mart Laar kui kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots, et peavad Kaitseliitu üheks Eesti julgeoleku alustalaks ning on organisatsiooni praeguse arengusuunaga igati rahul.

«Areng on olnud, ja tuntavalt,» hindas kaitseväe juhataja Kaitseliidu olukorda, vaadates Kaitseliidu peastaabis malevapealike tebepäeval tagasi oma viieaastasele ametiajale, teatas Kaitseliidu pressiesindaja.

«Noormehel on skelett olemas. Musklid on ehk puudu, aga need saab peale kasvatada,» kirjeldas kaitseväe juhataja kujundlikult oma nägemust Kaitseliidu arengust viimasel viiel aastal.

Üks kaitseväe juhataja selgeid juhtnööre malevapealikele oli iga, ka reservväelase nõuetele mitte vastava vabatahtliku kaitseliitlase rakendamine. «Kõik kaitseliitlased tuleb struktuuridesse sisse kirjutada, see on käsk,» oli kaitseväe juhataja jõuline sõnum.

Rahulolu organisatsiooni arengusuundadega väljendas ka kaitseminister Mart Laar. «Näen Kaitseliitu Eesti julgeoleku ühe tugisambana. Mulle kui kaitseliitlasele on see organisatsioon äärmiselt oluline ja ma kavatsen ministrina selliselt ka käituda,» kinnitas minister.

Konkreetselt peaks ministri toetus väljenduma Kaitseliidu eelarve püsimises 8 protsendi juures kaitse-eelarvest ning kaitseliitlase isikliku varustuse märkimisväärses paranemises juba järgmisel aastal. «Jutt ei ole ainult suvevormist, jutt käib täielikust isiklikust varustusest,» kinnitas minister oma plaani tõsidust.

Kaitseliidu toimimist segavate probleemidena tõi kaitseväe juhataja välja tagalakeskuste puudumise ning kaitseminister Kaitseliidu ülekoormamise kõikvõimalike lisaülesannetega. «Üks töö, mis meil ees seisab, on kõigi nende Kaitseliidu kaasamise plaanide kriitiline ülevaatamine. Ma oleksin rõõmus, kui ma eksiksin, kuid praegu tundub mulle, et Kaitseliit on liiga kergekäeliselt vastus igale küsimusele, mis kriisiolukorras kerkib,» muretses minister Mart Laar.

Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots ja kaitseminister Mart Laar on ka pikaaegsed Kaitseliidu liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles