Politsei hoiab pühadeaegsel liiklusel teravalt silma peal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei öise reidi ajal alkoholijoovet ning liikluskiirust kontrollimas.
Politsei öise reidi ajal alkoholijoovet ning liikluskiirust kontrollimas. Foto: Peeter Langovits

Politsei hoiab saabuvate pühade ajal teravdatud tähelepanu all turvavarustuse kasutamise, joobes juhid ja kiiruse ületamised.

Politseipeadirektor Raivo Küüdi sõnul annab politsei endast parima, et eesootavad jõulud oleksid iga eestimaalase jaoks turvalised.

«Nii nagu ülejäänud detsembrikuu jooksul, on pühade ajalgi politsei teravdatud tähelepanu all turvavarustuse kasutamine, joobes juhid ning kiiruse ületamised, kuna just need süüteod on sageli kõige traagilisemate tagajärgedega. Samas pole kindlasti vähemtähtis ka üldine avalik kord,» ütles Küüt.

Tema sõnul on turvalised jõulud paljuski ka igaühe enda teha, selleks tuleb ennast hoida ja teistest hoolida.

«Jõulud on Eestis pigem vaikne perekondlik püha ja enamasti tekivad probleemid ühest punktist teise liikumisel. Igal juhul tuleb oma käigud varakult ette planeerida, sõitmiseks aega varuda, alati turvavöö kinnitada ja mitte mingil juhul ei tohi napsitanuna või jääknähtudega rooli istuda,» soovitab Küüt.

Möödunud aasta jõulupühade ajal tabas politsei üle Eesti 125 alkoholi tarvitanud mootorsõidukijuhti, ülemöödunud aastal 100 joobes roolikeerajat.

Mulluste jõulude kõige traagilisem õnnetus juhtus Tartus, kus raudteed ületanud vanem proua sai löögi reisirongilt ja suri saadud vigastustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles