Volinik: naisõpetajate ja -tudengite suur hulk ei ole probleem

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Sepper.
Mari-Liis Sepper. Foto: Peeter Langovits

Võrdse kohtlemise ja soolise võrdõiguslikkuse volinik Mari-Liis Sepper on seisukohal, et Eesti haridusmaastiku probleemiks pole mitte see, et seal töötaks liiga palju naisi, vaid see, et õpetajate väikesed palgad võivad olla tingitud suurest naisõpetajate arvust, vahendab ERR Uudised.

«Alustama peaks kriitilisest suhtumisest sellesse, kuidas räägitakse Eestis naiste-meeste võrdõiguslikkuse küsimusest hariduses. Näiteks ei ole korrektne öelda, et palju naisi hariduses (õpetajatena põhikoolides või üliõpilaste seas kõrgkoolides) on probleem,» selgitas Sepper ajalehele Sirp.

Sepper rääkis, et probleem on pigem selles, et õpetajate palgad on väikesed, õpetaja töö madala prestiižiga ning väga võimalik, et see kõik on nii seetõttu, et selles sektoris on palju naisi.

Sepperi hinnangul valmistab muret ka see, kui poiste ja meeste seas kaotab kõrghariduse omandamine populaarsust, või kui poisid tunnevad, et saavad elus hästi hakkama ka ilma kõrghariduseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles