Võru juveeliröövlid tabati Postimehe kaasabil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juveelid. Fotol puudub seos Võru rööviga.
Juveelid. Fotol puudub seos Võru rööviga. Foto: Reuters / Scanpix.

Võrus neljapäeval juveeliäri röövinud kaks meest tabati tänu Postimehes operatiivselt ilmunud teatele, kus pakuti kurjategijateni viiva vihje eest tasu.

Postimehe andmeil tabas politsei reedel kaks röövis kahtlustatavat 25-30-aastast meest, kelle kuriteo ajal juveeliäris olnud ning neile hiljem järele jooksnud naistöötaja ka ära tundis. Süütõenditena saadi meestelt kätte ka röövitud ehteid.

Mehed pidas täna kinni G4S pärast seda, kui nad läksid Tartus asuvasse Tavidi kullaärisse varastatud kraami müüma. Initsiaatoriteks olid seejuures Tavidi töötajad, kes tundsid päev varem röövitud ehted ära.

Juveeliäri omaniku väitel sai kurjategijate kiirel tabamisel otsustavaks vahetult pärast neljapäevast röövi operatiivselt Postimehe internetiväljaandes ilmunud uudis, kus pakuti röövlite jälile viiva info eest tuhande euro suurust vaevatasu.

«Tuli kaks vihjet. Neist üks osutus 100 protsenti õigeks, mis viis varaste tabamiseni,» ütles omanik. «Vihje andja kasutas Postimehe artiklit. Seega peaasjalikult selle artikli avaldamise operatiivsus oli see, mis tegi ära põhitöö! Suurim tänu Postimehe tiimile, kes asja kohe menetlusse võttis.»

Seejuures loobus vihje saatja tuhandeeurosest vaevatasust, tuues põhjenduseks, et tema eesmärk polnud raha saada, vaid aidata kurjategijad tabada.

Kinni peetud meestega viidi reedel läbi esmased menetlustoimingud. Väidetavalt on politseil olemas ka kuriteo pealtnägija.

Kaks katmata nägudega kurjategijat sisenesid Võrus juveeliärisse neljapäeval kella poole nelja paiku päeval, purustasid haamritega vitriinid ja haarasid kaasa kuldehteid. Kogu tegevusega kaasnes verbaalne ähvardus müüjanna ära tappa.

Kurjategijad lahkusid juveeliärist napp minut enne turvapatrulli kohalejõudmist ja neil õnnestus neile järgnenud müüjanna eest joostes minema põgeneda.

Vahetult pärast röövi hindas omanik kahju 35 000 eurole. «See on nende ehete müügi-, mitte soetushind,» täpsustas omanik.

Prokuratuuril on juhtunu kohta teistsugune info

Lõuna ringkonnaprokuratuuri andmetel ei vasta väited, nagu oleks kurjategijad tabatud tänu vihjetele, aga tõele.

«Täna sai turvafirma G4S Tartus Rüütli tänava ehtekulla kokkuostupunktist teate selle kohta, et kaks meest tulid kuldehteid pakkuma,» kirjeldas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. «Hiljem selgus, et kaks meest läksid kokkuostupunkti ning kolmas ootas väljas peaukse juures.»

Juhtimiskeskus saatis kohale turvafirmaekipaaži ning edastas info ka politseile. Kohale saabunud turvafirmaekipaaž pidas kolm meest kinni ning andis üle mõned sekundid hiljem sündmuskohale jõudnud politseinikele, kirjeldas Kostina.

«Seega info laekunud vihjete kohta, millest väidetavalt üks on kahtlustatavate tabamiseni viinud, ei vasta tõele,» märkis ta.

Kinnipeetud isikutelt võeti ära kuldehteid. Võru juveelipoe omanik tundis need ehted ära, kuid tema sõnul nende kogus on üks kümnendik sellest, mis oli eile röövitud.

Esialgu on kolm meest kinni peetud 48 tunniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles