Gaddafi poeg peab kõnelusi allaandmise üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seif al-Islam Gaddafi 23. augustil Tripolis.
Seif al-Islam Gaddafi 23. augustil Tripolis. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Kriminaalkohus (ICC) peab vahendajate kaudu läbirääkimisi Muammar Gaddafi poja Saif al-Islamiga, kes on väidetavalt avaldanud soovi alla anda.

ICC peaprokurör Luis Moreno-Ocampo hoiatas aga, et rühm palgasõdureid on teinud ettepaneku viia Saif, keda ICC süüdistab inimsusvastastes kuritegudes, ühte Aafrika riiki – väidetavalt Zimbabwesse –, mis ei ole kohustatud teda tribunalile välja andma, vahendasid AFP ja BBC.

39-aastane Saif ja Gaddafi julgeolekuülem Abdullah al-Senussi (62) kuulutati tagaotsitavaks tänavu juunis seoses Liibüa rahvaülestõusu verise mahasurumisega. Senussi on väidetavalt jõudnud Malisse, kus teda kaitsevad Gaddafi režiimile lojaalsed tuareegid. Saifi asukoht on teadmata, sest väiteid, et ta on teel Nigerisse, pole ICC teatel kinnitatud.

Moreno-Ocampo on lubanud, et kui Saif end välja annab, tagatakse talle turvaline teekond Haagi ja õiglane kohtupidamine.

Samas ütles Liibüa ajutine justiitsminister Mohammed al-Allagi, et kui Saif tabatakse Liibüas, mõistetakse tema üle kohut kodumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles