Assad lubab uut Afganistani, kui lääs Süürias sekkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assadi-vastane plakat eilsel demonstratsioonil Süüria režiimi vastu Londonis.
Assadi-vastane plakat eilsel demonstratsioonil Süüria režiimi vastu Londonis. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad hoiatab, et kui lääneriigid peaksid Süürias sekkuma, tekitab see «maavärina», mis levib kogu Lähis-Itta.

Assad ütles intervjuus Briti ajalehele Sunday Telegraph, et kui võõrriigid peaksid Süürias samamoodi sekkuma nagu Liibüas, saab riigist «veel üks Afganistan».

«Süüria on selles regioonis praegu sõlmpunkt,» ütles Assad ajalehele. «See on murrangujoon ja kui sa maaga mängid, tekitab see maavärina... Kas tahate näha veel üht Afganistani või kümneid Afganistane? Igasugune probleem Süürias põletab maha kogu regiooni. Kui soov on Süüriat jagada, siis tähendab see kogu piirkonna jagamist.»

Üleeile nõudsid tuhanded valitsusvastased meeleavaldajad Süüria kohal lennukeelutsooni kehtestamist, et kaitsta tsiviilelanikke repressioonide eest.

Eile tapeti Himsi linnas lahingutes arvatavate desertööridega 20 Süüria sõdurit, veel 53 said haavata. Aktivistide sõnul said eraldi intsidendis surma veel 10 julgeolekuagenti ja üks desertöör. Valitsusväed tapsid vähemalt 12 tsiviilisikut, lisaks sai veel teadmata arv ohvreid surma, kui julgeolekujõud kodudes teisitimõtlejaid tapsid, teatasid kohalikud inimõiguslased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles