Samost: kes oktoobris kõvemini karjub, see palka juurde saab

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompeale Lossi platsile madala palga vastu protesteerima kogunes õpetajaid kogu Eestist.
Toompeale Lossi platsile madala palga vastu protesteerima kogunes õpetajaid kogu Eestist. Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik Anvar Samost leidis, et selle eluala esindajad, kes oktoobris riigieelarve riigikogu arutelude ajal vajuhäälsemalt protesti avaldavad, need ka palka juurde saavad.

«Miks haridusministeerium ei seadnud mingeid tingimusi? Kaitseminister Mart Laar ilmselt seadis ametisse astumisel oma valdkonnale 2 protsendi tingimuse ja sai selle, ma tahaksin, et Aaviksoo seisaks oma valdkonna eest sama ägedalt kui Laar,» sõnas ajakirjanik Kalle Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» õpetajate palkadest ja meeleavaldusest rääkides.

«Püsivalt tuleb vaadata riigi kulutuste peale, et kas need on optimaalsed selleks eesmärgiks, mis me oleme püstitatnud, seda tuleb püsivalt vaadata kõigis valdkondades, ka selle kaitseministeeriumi 2 protsendi sees peaks seda pidevalt vaatama,» leidis Samost.

«Meeleavaldus ei peaks olema märgiks Aaviksoole, vaid ülejäänud valitsusele ja riigikogu liikmeile, sest asi pole ainult kõva häälega karjumises ja raha juurde saamises,» lisas Samost.

«Valitsuse asi peaks olema seda raha ka ilma kisata maksta, valitsuse asi on leida see raha, ilma õpetajate kisata, ilma reformideta,» nentis Muuli.

«Õpetajate töö pole tegemata, valitsuse töö on,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles