Lukas: ministeeriumi on Tartus odavam ülal pidada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordne endine haridusminister Tõnis Lukas.
Kahekordne endine haridusminister Tõnis Lukas. Foto: Margus Ansu

Endine haridusminister Tõnis Lukas leidis, et sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzbergi üleskutse haridusministeerium Tallinna tagasi kolida, ei annaks soovitud tulemust, sest kokkuhoidu sellega ei saavutataks, pealegi oleks see Lukase arvates kahjulik Eesti regionaalpoliitikale.


«Haridus- ja teadusministeerium Tartus aitab siin tööl hoida valdkonnaspetsialiste, kes muidu ei pruugiks ministeeriumis töötada. Kümne aasta jooksul koondunud potentsiaal on suur, see on Eesti Vabariigi ajal kujunenud potentsiaal ja seda lõhkuda oleks hullumeelsus,» selgitas IRL-i ridades riigikokku kuuluv Lukas ERR Uudistele.

«Tartus asuv ministeerium on Eesti regionaalse tasakaalustatuse sümbol ja kaitseb igal juhul Eestile edu toonud ühtluskooli põhimõtet ning ei lase haridussüsteemi kujundada ainult kitsa eliidi nägu,» jätkas Lukas.

Sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzbergi arvates tuleks haridusministeerium Tartust Tallinna tagasi tuua, sest praegune olukord raiskavat miljonitesse ulatuvaid summasid riigi ja omavalitsuste raha, mida oleks otstarbekam kasutada tegelike hariduskulude katteks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles