Iisraeli-Gaza vägivallas sai surma 11 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlased täna Gaza Citys Islamidžihaadi võitlejate matusel.
Palestiinlased täna Gaza Citys Islamidžihaadi võitlejate matusel. Foto: SCANPIX

Iisrael korraldas täna õhurünnaku Gaza sektori lõunaosale, tappes ühe palestiina mässulise. Eile sai omavahelistes kättemaksurünnakutes surma veel 10 inimest.

Palestiina mässulisrühmitus Islamidžihaad, mis on sel nädalal tulistanud Gaza sektorist rakette Iisraeli territooriumile, tegi täna hommikul ettepaneku relvarahuks, kuid Iisrael pole sellele veel vastanud, vahendas AP.

Eile sai piirkonnas surma üheksa palestiinlast ja üks Iisraeli tsiviilisik. Tulevahetus jätkus inimohvriteta öösel, kui palestiinlased tulistasid kümme raketti Iisraeli territooriumile ja juudiriigi lennukid ründasid mässuliste baase Gazas.

Islamidžihaad teatas täna hommikul pärast Egiptuse vahendajate sekkumist, et kui Iisrael õhulöögid peatab, seiskavad ka nemad oma rünnakud. Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ettepanekut ametlikult ei kommenteerinud. Ta ütles, et Jeruusalemm ei soovi vägivalla eskaleerumist, kuid kavatseb kaitsta end igaühe vastu, kes juudiriiki ründab.

Uusima vägivallalaine – viimase kahe kuu tõsiseima – algatasid palestiinlased, kes tulistasid kolmapäeval Grad-raketi Ashdodi sadamalinna lähedale.

Gaza mässuliste omanduses on raketid, mille laskeulatuses elab üle miljoni iisraellase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles