ERR: Pärnu Sütevaka gümnaasium peab koha andma lasteaiale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti parimate üldhariduskoolide hulka kuuluv Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium ei ava järgmisel sügisel esimest klassi, sest linnavalitsus jättis kooli lubatud ruumidest ilma ja rajab sinna lasteaia.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ütles «Aktuaalsele kaamerale», et lasteaiakohtadest on Pärnus suur puudus, algklasse aga on piisavalt, jutt käib Pärnu Hansagümnaasiumi algklasside majast, mida see kool seoses klassikaliseks gümnaasiumiks muutumisega enam ei vaja, vahendas ERR Uudised.

Juba aasta algul esitas Sütevaka kool, kus seni õpivad lapsed alates viiendast klassist, linnavalitsusele taotluse maja enda kasutusse saamiseks, küsimust arutas seejärel linnavarakomisjon, kes luges taotluse põhjendatuks. Nii esitaski linnavalitsus volikogule eelnõu maja andmiseks Sütevaka koolile, sai sellel aga ise veel viimasel hetkel sabast kinni ja kavatseb majja rajada hoopis lasteaia.

«Eks ta ikka kurvastas, kuivõrd me olime selle mõttega, et me need ruumid saame ja saame algklassid avada, harjunud juba mitmeid kuid ja teinud ka selleks ettevalmistusi nii mõttes kui ka praktiliselt,» rääkis Sütevaka kooli direktor Andres Laanemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles