Maakera seitsme miljardes elanik sündis Venemaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Nikolajeva koos pisipoeg Pjotriga. Nende kõrval seisab Kaliningradi sünnitusabikeskuse peaarst Ivan Martšuk.
Jelena Nikolajeva koos pisipoeg Pjotriga. Nende kõrval seisab Kaliningradi sünnitusabikeskuse peaarst Ivan Martšuk. Foto: SCANPIX

Maailma seitsme miljardes elanik sündis täna Venemaal, kuid meedia levitab sünnipaiga kohta erinevaid andmeid.

Kaliningradi sünnitusabikeskuse peaarsti Ivan Martšuki sõnul sündis juubelibeebi täna varahommikul Kaliningradis, vahendas RIA Novosti. Poisslapsele pandi nimeks Pjotr.

Doktor Martšuki kinnitusel sündis Pjotr mõni minut pärast keskööd. «Selle pere jaoks on tegemist kolmanda ja kauaoodatud lapsega. Vanematel olid varem poeg ja tütar. Ema on 36-aastane ja ta tunneb end hästi. Nimepanek usaldati vanemale pojale ja tema nimetas väikevenna Pjotr Nikolajeviks. Vastsündinu kaalus 3,6 kilogrammi ja oli 50 sentimeetrit pikk,» rääkis peaarst.

Varem oli Vene presidendi täievoliline esindus Kaug-Ida föderaalringkonnas teatanud, et seitsme miljardes elanik sündis Petropavlovsk-Kamtšatskis kell 00.19 (kohaliku aja järgi). Lapsele pandi nimeks Aleksandr.

ÜRO Rahvastikufond (UNFPA) valis 31. oktoobri välja selleks kuupäevaks, mil inimeste arv maakeral  siseneb ametlikult kaheksandasse miljardisse. ÜRO eksperdid otsustasid nimetada demograafilise situatsiooni muutumispaigaks Kaliningradi.

Vastavalt UNFPA ja Rosstati otsusele tuleb anda sertifikaat, mis kinnitab seitsme miljardenda elaniku sündi, esimesele lapsele, kes nägi ilmavalgust 31. oktoobril. Kuna päris täpselt pole seda võimalik kindlaks teha, siis otsustasid ÜRO eksperdid anda selle tõendi Kaliningradis sündinud väikemehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles