Politsei tunnistab oma saamatust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haige mees pidi 96 tundi metsas abi ootama.
Haige mees pidi 96 tundi metsas abi ootama. Foto: Liis Treimann / Postimees

Suvel Tallinna äärelinnas metsatukka ligi neljaks ööpäevaks abitusse olukorda jäänud haige mehe juhtum tõi kaasa distsiplinaarmenetluse, mis tuvastas politseitöös olulisi puudusi.

Distsiplinaarmenetlus tõdes, et kadumisjuhtumi lahendamisel esines Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna ning ka teiste struktuuriüksuste töökorralduses mitmeid vajakajäämisi, kirjutab ERR uudised.

Mitmete vigade kokkulangemise tõttu tekkis olukord, kus politseil oli teadmine, et kadunu otsimisega tegeletakse, kuigi tegelikult reaalse otsimiseni ei jõutud, tõdes politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo.

Distsiplinaaruurimine selgitas samas, et juhtumi lahendamise tegi keerulisemaks asjaolu, et korraga suhtles mitu lähedast mitme erineva politseinikuga ning erinevad infokillud ei koondunud operatiivselt ühe politseiametniku kätte.

Ka ei jõudnud ametlik avaldus teises politseijaoskonnas õigeaegselt reaalse menetlejani, nentis sisekontrollibüroo.

«Siin ei olnud ühegi konkreetse inimese viga, vaid viga oli selles, kuidas info süsteemis liigub,» selgitas Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide. Politsei esindaja sõnul tegeletakse nüüd muudatuste sisseviimisega, et info edaspidi mõistlikumalt ja paremini liiguks. Kedagi politseiametnikest karistatud ei ole ning seda pole ka kavas.

Septembris rääkis ETV saade «Pealtnägija», kuidas Parkinsoni tõbe põdev mees lebas neli ööpäeva ehk 96 tundi Mähe metsatukas ning oleks politsei bürokraatliku asjaajamise tõttu surnud, kui ustavad sõbrad ning lihtsalt pime juhus poleks halvimat ära hoidnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles