Ministeerium: patsientide esindusühingu eelarvet pole muudetud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium
Sotsiaalministeerium Foto: Toomas Huik

Sotsiaalministeerium ei ole võrreldes eelnevate aastatega patsientide esindusühingule eraldatavat summat muutnud, kinnitas ministeeriumi esindaja.

Patsientide esindusühingu (EPEÜ) juhataja Pille Ilves kirjutas riigikogu liikmetele, et sai mõni päev tagasi juhuslikult teada, et patsientide esindusühingu rahastus järgmise aasta eelarves on vähenenud 70 protsenti - esialgselt 63 911 eurolt 19 176 eurole.

«Sotsiaalministeerium on oma varasemates eelarvetes planeerinud EPEÜ põhitegevuse toetamiseks ca 300 000 krooni, see tähendab ca 19 176 eurot. Nii ka aastaks 2012,» kinnitas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik.

«Samas ei tasu unustada, et sotsiaalministeerium on vaid üks EPEÜ toetajatest,» rõhutas Nõmmik.

Nii lisas 2010. ja 2011. aastal ministeeriumi planeeritud summale raha ka riigikogu, kes suurendas EPEÜ toetust 63 911 euroni. Lisaks on ühing varasematel aastatel taotlenud konkreetsetele projektidele toetust ka hasartmängumaksu nõukogult.

Kui patsientide esindusühing tegi kirjas riigikogule ettepaneku viia eestkoste organisatsioonid näiteks riigikogu kantselei, õiguskantsleri vms organisatsiooni eelarvesse, et saavutada sõltumatus ministeeriumist, siis sotsiaalministeerium seda õigeks ei pea.

«Ministeerium on olnud ja on ka tulevikus seda meelt, et riik läbi sotsiaalministeeriumi peaks toetama patsientide kaitsega tegelevaid organisatsioone. Usume ja loodame, et seda teevad ka kõik teised varasemad või ka uued toetajad,» sõnas Nõmmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles