Siim Kallas: Eestil on toimeka riigi kuulsus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas.
Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits.

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas leiab, et praegust Eesti valitsust ei tasu materdada ning väidab, et Euroopas on pandud tähele valitsuse valmisolekut kohandada end raske olukorraga. 


Kallas ise enam Eesti peaministri ametikohta ei himusta, sest talle meeldib praegune töö üleilmsete sündmuste ja otsuste keskmes, kirjutab Maaleht.

Küsimusele, kuidas lahendada vastuolusid erinevate kultuuride ja rahvuste vahel, vastab Kallas, et üksmeel saavutatakse läbi erinevuste tunnistamise ning vastuolude ületamise.

«On ju prantslased ajaloolistel põhjustel umbusklikud sakslaste vastu, itaallased omakorda konkureerivad prantslastega, on neid, kellele Venemaa tundub sümpaatsena, ja neid, kellele mitte nii väga. Meie aga peame tunnistama, et mitte kõik rahvad ei pea MRPd oma ajaloo kõige pöördelisemaks dokumendiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles