Liibüa vahevalitsuse juhiks sai Abdurrahim el-Keib

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa vahevalitsuse uus peaminister Abdurrahim el-Keib
Liibüa vahevalitsuse uus peaminister Abdurrahim el-Keib Foto: SCANPIX

Liibüa rahvuslik üleminekunõukogu valis riigi uueks peaministriks Tripolist pärit elektriinseneri ja ärimehe Abdurrahim el-Keibi.

Senine valitsusjuht Mahmud Jibril oli astunud vastavalt kokkuleppele kõrvale pärast seda, kui Liibüa kuulutas end 23. oktoobril ametlikult vabaks Muammar Gaddafist ja tema valitsusest.

El-Keib, kes oli üks kümnest kandidaadist, kogus 26 poolthäält 51st, vahendas CNN. Ta on aastast 1975 elanud Ameerika Ühendriikides ja seetõttu kodumaal väga tuntud pole.

El-Keib on töötanud professorina Alabama Ülikoolis ja Abu Dhabi Petrooleumi Instituudis.

«See hääletus näitab, et Liibüa suudab ehitada üles oma tulevikku,» märkis rahvusliku üleminekunõukogu (NTC) esimees Mustafa Abdel Jalil.

NATO pani keskööl punkti seitse kuud kestnud Liibüa-operatsioonile. Riigi vahevalitsus soovis, et allianss pikendaks kohalolu aasta lõpuni, kuid nii ei läinud.

Vahevalitsus on lubanud, et hääletus uut põhiseadust loova nõukogu üle leiab aset lähima kaheksa kuu jooksul. Parlamendivalimiste kuupäeva pole seni avalikustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles