Türgi lennuväljal riivasid teineteist kaks lennukit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusuhunnikud Ida-Türgis Ercise linnas.
Rusuhunnikud Ida-Türgis Ercise linnas. Foto: SCANPIX

Türgis Erzurumi lennuväljal riivasid teineteist Kõrgõzstani ja Gruusia lennukid, mis olid seotud humanitaarabisaadetistega maavärinas kannatada saanud Vani provintsile.

Kõrgõzstani lennuk sooritas eile maandumist, riivates samas tühjalt seisnud Gruusia lennukit, vahendas uudisteagentuur Anadolu.

Mõlemal lennukil said viga tiivad. Esialgsete oletuse järgi põhjustas intsidendi Kõrgõzstani piloodi eksimus. Õnnetust uurib erikomisjon.

Seda, millistele firmadele lennukid kuulusid, ei täpsustatud.

Türgi idaosa raputas 23. oktoobril Richteri skaala järgi 7,2-magnituudine maavärin. Viimaste andmete järgi sai looduskatastroofis surma 601 inimest. Kohalike seismoloogide ennustusel võib ohvrite arv kerkida tuhande lähedusse.

Päästeoperatsioon ellujäänute otsimiseks on lõpetatud. Kohalikud ametivõimud jagavad hädalistele humanitaarabi, mis on saabunud peaaegu kõigist Türgi piirkondadest ja lisaks ka välismaalt. Eriti vajatakse sooje riideid, telke, süüa ja joogivett.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles