Kokk Ženja pääses 111 krooni maksmisest

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta pressifoto Jevgeni Kazakovist ehk kokk Zenjast R-kioski rüüstamas.
2007. aasta pressifoto Jevgeni Kazakovist ehk kokk Zenjast R-kioski rüüstamas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Markantne näide osade aprillimässajate ükskõiksusest kahjude hüvitamisest on Jevgeni Kazakov ehk meedias kokk Ženjana tuntuks saanud mees, kes pronksiööl jäi fotokaamera ette Pärnu maantee R-kioski rüüstamisel.

Kohus karistas hiljem Ženjat kokkuleppemenetluses aastase vangistusega tingimisi, millest kohe tuli ära kanda kaks kuud. Kohtuotsuse kohaselt haaras Jevgeni Kazakov Pärnu mnt 32 asuva kunstikaupluse Art&Mari rüüstamisel endale tuvastamata kunstniku tuvastamata hinnaga maali.

Ainus kahju, mida tõendada sai oli R Kioski rüüstamine, kus ta hõivas karastusjoogi, müslibatooni, kaks pakki hügieenisidemeid, paki Orbit pastille. Kokku tekitas Kazakov R Kiosk Eesti AS-ile nii kahju 111,40 krooni.

Rahandusministeerium pretensioonile maksta see raha riigi tuludesse Kazakov ei reageerinud. Sama oli ka järgnenud meeldetuletusega. Et tegemist oli niivõrd väikse summaga, otsustati selle kättesaamiseks kohtusse pöördumisest loobuda. Menetluskulud olnuks lihtsalt suuremad kui tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles