ERR: Rammuli sõnul aitab keemiline kastreerimine kurjategijal hälvet tunnistada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Rammul.
Imre Rammul. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Seaduseelnõu, mis võimaldab seksuaalkurjategijate keemilist kastreerimist ehk hormoonravi, annab ohtlikele kurjategijatele motivatsiooni enda hälvet tunnistada ja seda ravida, leiab psühhiaater-seksuoloog Imre Rammul.

«Kindlasti on oluline see, et riik on nüüd leidnud ressursi, kui see haamer ikka kolksub ja seadus vastu võetakse. Et see ravi saaks finantseeritud, et see asi ei jääks tõepoolest selle taha kinni, et mingi konkreetne isik ei jõua maksta selle eest ja selle tõttu siis ravi siis kas jääb ära või katkeb,» lausus Rammul, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Seksuaalkurjategija jaoks on Rammuli sõnul oluline arusaam, et ollakse üldse vääriti käitunud ning tema sõnul raviga nõustumine seda suure tõenäosusega tähendab, aga on veel vaja ka motivatsiooni.

«Kui nüüd on alternatiivne karistuse variant nende jaoks ja nad peavad seda tegema selle raamides, siis ma usun, et meil selle tegevuse efektiivsus suureneb,» lausus Rammul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles